Trevira CS

Trevira CS

Комфорт и сигурност са двете най-важни изисквания, които трябва да покрива интериорния текстил. Тези важни качества се съчетават в едно през 1980 година със създаването на негоримото влакно и прежда Trevira CS.  Платовете създадени от това влакно дават дългосрочна сигурност и комфорт за разлика от платовете, които са само обработени за трудногоримост след тъкане.

Тази малка, но огромна по важност разлика се дължи на химическата структура на полиестерното влакно. Тревира беше пионер в областта на забавянето на пламъка. Първият текстил на Trevira CS, направен от гамата си от огнеупорни влакна и прежди, навлезе на пазара още през 1980 г. Това, което отличава текстилите на Trevira CS от тълпата е, че те отговарят на всички важни стандарти за пожарна безопасност, но постигат това без никакво химическо покритие , Постоянните полиестерни влакна на Trevira, устойчиви на горене, са основа за ново поколение функционален текстил. Техните огнезащитни свойства не могат да бъдат измити и не се губят с възрастта или употребата. През 1982 г. Тревира е наградена с германската награда за иновации за бизнес (Innovationspreis der deutschen Wirtschaft) за Trevira CS. Марката Trevira CS се превърна в синоним на тъканите, забавящи се от горенето. И то с основателна причина.

Колекциите на Trevira CS стават все по-амбициозни в дизайна си – и това в момент, когато пазарът увеличава своите изисквания и непрекъснато се разработват нови крайни приложения. На външен вид често е невъзможно да се разграничи текстил Trevira CS от текстил, изработен от естествени влакна. В същото време нараства търсенето на нови видове повърхности с технически вид, което може да се постигне само с използването на влакна на химическа основа. Това е възможно благодарение на непрекъснатото разширяване на гамата от влакна и прежди на Trevira, която все повече включва нови елегантни и текстурирани прежди от пределки и финиширащи прежди. Творчеството на последното означава, че дизайнерите могат да използват възможно най-разнообразната и иновативна гама от огнеупорни прежди, които съществуват, за да модят своите материи Trevira CS.

Огнеупорни влакна и прежди Trevira са не само съществена основа за функционалността на текстила, но също така гарантират, че производителите и дизайнерите могат да бъдат начело на международните тенденции.

TREVIRA CS ECO

Изненадващо устойчив

Що се отнася до устойчивостта, текстилът, изработен от полиестер, няма нужда от страх в сравнение с материали от естествени влакна. Всъщност те консумират по-малко ресурси от естествените влакна както по време на производството, така и при употреба, например изискват по-малко вода и земеделска земя. Полиестерният текстил също предлага много други предимства по време на етапа на употреба. Екологичният процес на измиване (кратки цикли на измиване и време за сушене, по-малко консумация на вода и перилен препарат) е истинско предимство за околната среда. Полиестерът също е нетоксичен, не изхвърля газове и може лесно да се рециклира или безопасно изгаря за създаване на енергия.

За разлика от тъканите, които се нуждаят от химическо покритие, за да постигнат определени функции, текстилът Trevira е екологичен. Когато се перат, материите Trevira CS не отделят покритие, което би могло да навреди на околната среда, а функциите, действащи в текстила – като забавяне на пламъка – остават здраво закотвени в неговите влакна и прежди. И именно тук, а не в околната среда, те остават за общия жизнен цикъл на материалите. Което е дълго, тъй като тъканите на Trevira CS имат дълъг живот. Огнеупорни прежди от влакна и нишки Trevira са сертифицирани по STANDARD 100 от OEKO-TEX® и са получили най-високата й оценка, което означава, че са подходящи за артикули за бебета и малки деца.

TREVIRA CS ОБЛАСТИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ПРОДУКТИ

Платове Trevira CS могат да се използват във всички текстилни приложения:

  • Пердета
  • Декоративни тъкани
  • Тапицерия тъкани
  • Вертикални щори
  • Ролетни щори
  • Плъзгащи се панели
  • Стенни покрития
  • Разделители / прегради за спално бельо
  • Спално бельо.

Нашата широка гама от влакна, нишки и фини прежди Trevira предлага неограничен потенциал за иновативни концепции за дизайн на тъканите.

Необходимо е огнеупорен текстил, за да отговаря на особено високите стандарти за безопасност в следните области, които също се регулират от специални законови изисквания:

Железопътен транспорт

Трудногоримите текстили Trevira CS са подходящи и намират приложение в международния железопътен транспорт.

Хотели и ресторанти

Trevira CS текстили са много важни за пожаробезопасността в целия свят, поради тази причина при обзавеждане на хотели и ресторанти се залага изпозлването на такива платове, за да се подсигури максимална безопасност в дългогодишен план.

Болници и здравеопазване

Текстилът Trevira CS е идеално дизайнерско решение за болници и заведения, предоставящи грижи, съчетавайки безопасността, удобството и естетическата привлекателност.

Авиация

Trevira CS се предлага за почти всички текстилни приложения в авиацията, с изключителни материални свойства, които отговарят на високите международни стандарти за безопасност, приложими в този сектор.

Обществени сгради

Огнеупорния текстил Trevira CS отговаря на важните международни стандарти за пожарна безопасност за обществени сгради и публични пространства.

Домашен интериор

Увеличаването на осведомеността за значението на безопасността в дома, в комбинация с все по-атрактивната колекция от колекции, прави платовете Trevira CS все по-привлекателни за частни интериори.

Морско корабоплаване

Особено строги правила за пожарна безопасност се прилагат на борда на кораба. А що се отнася до текстила, бихте могли да кажете, че Trevira CS е проектиран с оглед на морето.

TREVIRA CS – ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ

Националните и международните стандарти, които тестват поведението на изгаряне на материали, допринасят съществено за превантивната пожарна безопасност. Чрез спазване на законовите изисквания, регулирани от правителството мерки, е възможно значително да се намали рискът от пожар в сградите.

Текстилът на Trevira CS отговаря на основните стандарти за изпитване на изгаряне в целия свят. Предпоставка за издаването на запазената марка Trevira CS е, че текстилната тъкан е тествана за забавяне на пламъка.

Тревира работи с различни лаборатории за изпитване, за да предприеме ориентиращи изпитвания за изгаряне, да изготви протоколи за изпитване, да получи разрешение за строителни работи и да организира сертификация. Подробна информация е на разположение за нашите сертификати и тестови доклади и начините за изтеглянето им.

Сравнителен тест за изгаряне

Този тест показва как огнезащитният текстил Trevira CS (вляво) се топи само бавно след изгасване на източника на запалване, докато стандартният текстил (вдясно) се издига изцяло в пламък.

След 30 секунди
След 75 секунди
След 100 секунди
След 150 секунди

Платовете Trevira CS се използват в много области на приложение. По-долу можете да видите селекция от най-важните понастоящем валидни стандарти за изпитване, които се прилагат при определяне на поведението на изгаряне на текстил, показвайки клас на запалимост, постижим от Trevira CS:

Пердета, завеси, декоративни тъкани, стенни покрития
Test standard Flammability Class Country
DIN 4120
B1 ( fire shaft )
Germany
EN 13501-1
B-s1, d0
Europe
EN 13772, EN 13773
Class 1
Europe
NF P 92-503 bis 92-505, 92-507
M1
France
BS 5867, 5438
Part 2, Type C
United Kingdom
NFPA 701
Passed
USA
Дамаска
Test standard Flammability Class Country
DIN 4120
B1 ( fire shaft )
Germany
EN 1021
No combustion
Europe
NF D 60-013 (AM 18)
Passed
France
NF P 92-503 bis 92-505, 92-507
M1
France
BS 5852 (crib 5, 7)
Passed (with flame retardant foam or interlayer)
United Kingdom
California TB 116, 117, 133
Passed
USA
Легла и завивки
Test standard Flammability Class Country
EN ISO 12952, DIN EN 14533
А
Europe
California TB 604
Passed
USA
Матраци
Test standard Flammability Class Country
California TB 603 (16CFR 1632)
Passed
USA
Авиация
PRÜFNORM BRENNBARKEITSKLASSE LAND
FAR/CS 25.853
Passed
Worldwide
ABD 0031
Passed
Worldwide
Железопътен транспорт
Test standard Flammability Class Country
EN 45545-2
Passed with suitable foam for furniture fabrics
Europe
UIC 564-2
Class A
International
Корабоплаване
Всички стандарти са валидни за целия свят
TEST STANDARD AREAS OF APPLICATION
FTP Code 2010, Res. MSC.307(88), Annex 1, Part 7
Curtains, decorative fabrics (hanging)
FTP Code 2010, Res. MSC.307(88), Annex 1, Part 8
upholstered furniture
FTP Code 2010, Res. MSC.307(88), Annex 1, Part 5
wall panelling
FTP Code 2010, Res. MSC.307(88), Annex 1, Part 9
bedding
Trevira CS
FacebookPinterestLinkedInMessengerTwitterViberWhatsAppEmailCopy Link
Към началото