Kariya Interior

Kariya Interior

Интериорен moodboard- що е то?

Муудбордът или таблото с идеи, е задължителен елемент в подготовката на един  интериорен дизайн. Това е колаж от  идеи, вдъхновения, материали и предмети, който ще ви помогне по-лесно да си представите как бихте искали да изглежда дадено пространство, било то физическо или дигиталноСъздавайки муудборд за интериорния дизайвие ще си помогнете да разберете по-добре етапите на проектиране и декориранеСъбирането на материали и идеи може да е предизвикателство, но в крайна сметка ще създадете нещо, с което едновременно ще се забавлявате и ще творите с реални резултати. Ще имате собствено творческо кътче, което впоследствие ще се превърне във вашето мечтано пространство!

# Изберете си стил

За да започнете вашия вдъхновяващ муудборд, трябва първо да знаете  какво искате да направите.  Нужно е да дефинирате себе си и да си поставите цел по отношение на стила на дизайна. Винтидж или модерен? Монохромен или в ярки цветове? Силно индивидуален или неангажиращ? Не бива да се страхувате да експериментирате!

#Изберете си  цвят

Цветът е основен елемент и изразно средство във всеки муудборд, тъй като отражение  на вашето емоционално състояние и темперамент. Пробвайте да поиграете с различни цветове и вижте какво ще се получи. По-сериозни монохромни и тъмни цветове или по-енергични и меки пастелни тонове?

 

# Вдъхновете се от природата

Муудбордът е като пъзел и докато подреждате текстурите в него, може да откриете  невероятни комбинации.  Оставете на вдъхновението и творческия импулс да ви водят. Огледайте се наоколо за вдъхновение – природата ви дава своите цветове, текстури, материали, които да използвате за вашия муудборд. Вземете растения, текстил, камък, дърво, метал, аксесоари и други предмети, които ще ви помогнат да изразите усещанията си за муудборда, който подготвяте. Природата е най-великият творец и в нея ще откриете толкова много вдъхновение!

# Огледайте се  наоколо

Освен улици и хора, навън ви очаква вдъхновяващ свят, пълен с красиви и вдъхновяващи картини! Носете си фотоапарат или дръжте телефона си в готовност за снимане, за да уловите моменти, текстури, сгради, растения, облаци или хора, които срещате по пътя си. Не е нужно да сте професионалисти, нито да умеете да снимате професионално. Ако обаче уловите онова, което ви трябва, със сигурност ще ви помогне в създаването на вашия муудборд. И помнете: преди да ползвате снимките за проекта си, първо направете подбор и се отървете от ненужните такива.

# Оставете детайлите за финала

Използвайте всичко, което сте събрали за вашия муудборд – снимки, текстури, материали, растения, всичко, което ви се струва важно. След това започнете да подреждате детайлите. Нека въображението ви води . Накрая ще можете да отсеете онова, което наистина ви трябва.

                                                                              

                                                                                         Заповядайте в нашия шоурум, обадете се или ни пишете!

             Ще отговорим на всички въпроси, свързани с екстериорните и  интериорни текстили, обзавеждането и декорирането на дома на мечтите Ви! 

Интериорен moodboard- що е то?
FacebookPinterestLinkedInMessengerTwitterViberWhatsAppEmailCopy Link

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Към началото