Kariya Interior

Kariya Interior

Как да изберем текстил за завеси?

   Ако сте финала на обзавеждането на дома  на мечтите си и вече сте избрали мебелите, гардеробите и кухненските шкафове, то има един елемент от декора, който просто не можете да пренебрегнете – завеси за прозорци. Те са един от онези ключови елементи, които могат да създадат атмосферата на стаята. От леки и ефирни до плътни и затъмняващи, от плътни цветове до щампи, от гладки и хомогенни до релефни и жакардови текстилни изделия – възможностите са безкрайни. С огромното разнообразие от текстил на пазара, вземането на  правилното решение може да бъде доста объркващо. Ето няколко бързи съвета как да изберете подходящите завеси, които могат да ви помогнат:

 

#1

 Плътни или тънки 

  Първата стъпка, за да разберете как да изберете завеси за прозорци, е да разберете какво изисква вашата стая. Често собствениците на жилища избират пердета, завеси, щори и сенници, без да знаят разликата. Това може да доведе до промяна  в количеството слънчева светлина, което стаята ви трябва да получи. Затова е важно сами да определим колко светлопродускливи искаме да са завесите, за да ни е комфортно, когято сме в помещението.
Ето защо е важно да знаете разликата между тези две меки мебели. Пердетата са платнени панели, изработени от леки материали и висят на корнизи. Те се използват най-вече за целите на поверителност, което го прави идеален за всекидневни. Завесите, от друга страна, са направени от по-дебели материали, които са направени да блокират слънчевата светлина, което го прави идеален за спални.
 

                                       

 

 

#2

Материята

играе жизненоважна роля, когато става въпрос за избор на завеси за прозорци и влияе върху външния вид на стаята. От прозрачна дантела до лек памук, средно тежък жакард до тежко кадифе, вашите възможности за дизайн на завеси за прозорци са изобилни.  По-тежките тъкани подхождат на по-традиционни стаи, докато прозрачните тъкани пасват най-добре в по-минималистични стаи. Всяка тъкан пада във височина по различен начин  и следователно ще изглежда различно, когато е надиплена или издърпана встрани. Това е важно нещо, което трябва да запомните, когато избирате дизайн на завеси за дома.

 

 

 

#3

Цветът

на вашите пердета за прозорци и врати  трябва да е в синхрон с останалата част от обзавеждането. Можете да изберете текстилни завеси , които хармонират с декора или контрастират с него. За приятна визия изберете завеси в цвят, който допълва нюанса на вашите стени. Като алтернатива, ако искате дизайнът на завесите да бъде фокусът, изберете нюанс, който контрастира с мебелите и стените.

#4

Дължината

на завесите  най-често се избира да е точно до пода. За по-екстравагантен или изискан интериор можете да изберете размер на завесата, който е по-дълъг с няколко няколко сантиметра, но не повече от 10, така че завесите да се влачат леко по пода. От друга страна, ако имате деца, е по-добре с пердета на няколко сантиметра над пода.

 

 

 

Заповядайте в нашия шоурум, обадете се или ни пишете!

 

Ще отговорим на всички въпроси, свързани със завесите, интериорните и екстериорни текстили, обзавеждането и декорирането на дома на мечтите Ви!

 
Как да изберем текстил за завеси?
FacebookPinterestLinkedInMessengerTwitterViberWhatsAppEmailCopy Link
Към началото